تاثیر استفاده از نرم افزار مدیریت کار

تاثیر استفاده از نرم افزار مدیریت کار
زمان مطالعه: 6 دقیقه

تاثیر استفاده از نرم افزار مدیریت کار

احتمالا بارها اسم نرم‌افزارهای مدیریت کار به گوشتان خورده و شاید گاهی اوقات به این فکر کرده اید که آیا این نرم‌افزارها واقعا تاثیری در بهبود عملکرد کاری دارند یا نه صرفا یک اسم را  یدک میکشند که کاربرد چندانی هم ندارد!
اما بگذارید ببینیم که نیاز برای نرم‌افزار مدیریت کار به عنوان یک ابزار مستقل از کجا آمده است؟
بسیاری از اوقات، افراد به دنبال نرم‌افزار مدیریت پروژه (Project Management) میگردند تا پروژه‌های خود را به صورت کارآمد مدیریت کنند. مسئله این است که بسیاری از این افراد فعالیت‌های دیگری هم علاوه بر یک یا دو پروژه دارند که نه در قالب پروژه خاص بلکه در کار روزمره درگیر آن‌ها هستند.

در واقع مدیران یک سیستم چیزی بیشتر از تنها یک سیستم مدیریت پروژه احتیاج دارند. آن ها به برنامه‌ای نیاز دارند که از طریق آن بتوانند همه کارها اعم از آن‌هایی که خارج از چهارچوب یک پروژه هستند را به صورت سازمان‌یافته‌ای برنامه ریزی و مدیریت کنند و به صورت مستمر بر روند انجام کارها نظارت داشته باشند. به همین دلیل به برنامه هایی نیاز است که مدیر را تنها در چهارچوب یک پروژه محدود نکند بلکه امکان برنامه‌ریزی تمام کارها، که پروژه یا پروژه های یک شرکت یا مجموعه بخشی از آن‌ها هستند، را فراهم آورد.

مدیریت پروژه امروزه به یکی از مهم ترین ارکان هر سازمان تبدیل شده است.

برخی از ویژگی‌های برنامه‌های مدیریت کار:

همانطور که گفتیم برنامه‌های مدیریت کار همه امکاناتی که یک مدیر برای اجرا و نظارت یک کار از ابتدا تا انتها لازم دارد را در اختیار وی قرار می دهند. در واقع تیم مدیریتی، با استفاده درست و بهینه از این برنامه‌ها می‌تواند علاوه بر مدیریت پروژه‌ها و نیرو‌ها یک دید نظارتی کامل بر وضعیت هزینه‌ها، زمان‌ها و منابع موجود داشته باشد.

برخی از امکانات برنامه‌های مدیریت کار عبارتند از:

تاثیر استفاده از نرم افزار مدیریت کار و امکانات آن

مدیریت تسک (وظیفه) پیشرفته:

امکان ایجاد و تخصیص تسک به افراد مختلف با قابلیت تعیین میزان اهمیت، اولویت، نظارت بر میزان کارکرد و عملکرد جهت اطمینان از این که کارها با توجه به میزان بودجه و زمان لازم در مسیر درستی قرار گرفته اند یا خیر.

ارتباطات متمرکز:

تیم ها از طریق بردها و کامنت ها و یا یک سیستم چت داخلی، با یکدیگر تعامل دارند و با استفاده از یک سیستم نوتیفیکیشن به محض تغییر در یکی از وظایف مربوطه از آن آگاه می‌شوند.

مدیریت زمان:

زمان‌های کاری در این سیستم‌ها ثبت می‌شوند. مدیران میتوانند برنامه های زمانی خود را با توجه به بردهای ایجاد شده تعیین کنند و از گلوگاه‌های سیستم با خبر شوند تا در زمان لازم برای مدیریت منابع تصمیم‌گیری کنند.

مدیریت منابع:

مدیران بر اساس دید کلی که از سیستم دارند می‌توانند برای کارمندان به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنند که وظایف به صورت صحیح بین همه افراد تقسیم شود تا در بهترین زمان ممکن و کمترین میزان تداخل، کارها انجام شوند.

بردهای کن‌بن:

با استفاده از این بردها می‌توان جریان‌های کاری مختلف (به صورت ترتیبی و پشت سرهم) تعریف کرد، برای مثال کارهای یک پروژه را میتوان در یک فرآیند چهار مرحله‌ای با عناوین

  1. درصف انجام
  2. در حال انجام
  3. در حال بازبینی
  4. انجام شده

نظارت کرد بدین شکل که هر تسک ابتدا در صف انجام قرار میگیرد و با حرکت در این روال و رسیدن به مرحله انجام شده میتوان بر میزان زمان و منابع برده شده توسط هر تسک نظارتی دقیق داشت.

تولید گزارش:

برنامه‌های مدیریت کار امکان تولید انواع گزارش‌ها بر اساس زمان، هزینه، میزان کارکرد نیروها و … را در اختیار مدیران سیستم قرار میدهند تا مدیران بتوانند بر اساس گزارشات برنامه‌ریزی های لازم را انجام دهند.

به صورت کلی برنامه های مدیریت کار یک سیستم کامل و جامع را در اختیار شما قرار می‌دهند در حالیکه برنامه‌های مدیریت پروژه صرفا برای مدیریت پروژه بدون در نظر گرفتن ساختار سیستماتیک عمل می‌کنند و معمولا تنها بر اساس یک فریم ورک خاص و قوانین آن کار میکنند و انعطاف چندانی ندارند.

شاید بتوان گفت که امروزه برنامه‌های مدیریت پروژه بخشی از برنامه‌های مدیریت کار هستند و در یک سیستم مدیریت کار کامل و جامع، نیازی به ابزارهای مجزا برای ثبت و رهگیری زمان یا بررسی میزان عملکرد تک تک افراد نیست چرا که همه این امکانات به صورت جامع در برنامه‌های مدیریت کار وجود دارند.

اما برنامه‌های مدیریت کار به چه کسانی کمک می‌کنند؟

تاثیر استفاده از نرم افزار مدیریت کار برای چه اشخاصی بیشتر است؟

با توجه به این که امروزه مدیریت منابع و نیروی انسانی از اهمیت و جایگاه ویژه‌ای برخوردار است، برنامه‌‌های مدیریت کار می‌توانند به میزان قابل توجهی به تمام کارهایی که به صورت گروهی صورت می‌پذیرند کمک کند.

تمامی ادارات و سازمان‌های دولتی و خصوصی، رستوران‌ها، هتل‌ها، آژانس‌های مسافرتی و … همه و همه می‌توانند با بکارگیری برنامه مدیریتی یا سیستم اجایل به میزان محسوسی عملکرد کاری خود را افزایش دهند.

چرا به کارگیری ابزارهای مدیریت کار اهمیت دارد؟

در هر کسب و کاری، داشتن ابزارهای مدیریت کار اهمیت فراوانی دارد. واگذاری وظایف شغلی، به تنهایی کفایت نمی کند.

کل تیم باید از نیازهای اجرایی، زمان تأمین این نیازها و نحوه انجام کار آگاهی داشته باشند. همچنین افراد باید در جریان پیشرفت پروژه و راهبردهای کلی مورد نیاز قرار بگیرند.

با این ابزارها به طور کارآمدتری تیم خودتان را مدیریت میکنید؛ چرا که همواره از رویدادهای اطرافتان اطلاع دارید. از همه مهمتر این که، باعث افزایش کارآمدی تیم شما می شود.

هر چقدر اعضای تیم، آگاهی بیشتری در مورد کار ها و وظایفشان پیدا کنند، بهتر به اجرای آنها می پردازند. تنها باید عملکرد نرم افزارهای مورد استفاده را به دقت مورد بررسی قرار دهید.

روی هم رفته نرم افزارها و ابزارهای نامناسب به جای تقویت فعالیت تیمی، آن را کند میکنند. بنابراین برای اینکه در روند کار به این مشکل برنخورید ما یکی از بهترین نرم افزارهای موجود در بازار را طبق بررسی هایی که کردیم به شما معرفی می کنیم که رفع نیازهای هر کسب و کاری را دارد.

لازمه های برنامه مدیریت کار در ایران

امروزه برنامه های مدیریت کاری زیادی در دنیا مورد استفاده قرار میگیرند و بسیاری از آن‌ها بر پایه سیستم‌های مدیریت پروژه بنا شده‌اند. شاید یکی از معروف‌ترین آن‌ها Trello باشد که در طول زمان و با اضافه شدن امکانات و پلاگین‌های مختلف در حال تبدیل به یک برنامه مدیریت کاری بزرگ است اما برنامه‌های مدیریت پروژه غیر بومی علاوه بر خارج از دسترس بودن و امکان تحریم، همواره مشکلاتی با خود به همراه داشته‌اند.

برای مثال در ایران، همه با تقویم شمسی کار میکنند در صورتی که تقریبا در هیچکدام از برنامه‌های غیر بومی تقویم شمسی وجود ندارد و با توجه به این‌که زمان مهم‌ترین پارامتر برنامه‌ریزی هست این مساله از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

مسائل دیگر مانند تفاوت در ساختار سازمانی و به تبع آن فرآیندهای کاری و هم‌چنین زبان کاری، باعث می‌شوند برنامه‌های غیر بومی به اندازه ای که باید مفید واقع نشوند.

تاثیر استفاده از برنامه مدیریت کار مانامنت

لوگو مانامنت

 

مانامنت علاوه بر بومی‌سازی برنامه‌های مدیریت کار با درنظر گرفتن تمام امکانات لازم در برنامه‌های مشابه خارجی مانند ترلو، امکانات کاربردی دیگری هم به سیستم خود اضافه کرده تا مدیران یک مجموعه را به طور کامل بی‌نیاز کند.

در واقع مانامنت یک برنامه مدیریت کار است که با یک نرم‌افزار اتوماسیون اداری ترکیب شده و تمام نیازهای لازم برای مدیریت فرآیند کسب و کار را هم تحت پوشش قرار می‌دهد .

با انتخاب مانامنت به عنوان یک نرم افزار مدیریت کار میتوانید موفق ترین پروژه های کاری را تجربه کنید.

یکی دیگر از ویژگی های این نرم افزار در اختیار گذاشتن تقویم فارسی است که اعضای تیم را برای شناخت و فهم درست زمانبندی کارها آماده میکند و پروژه های شما در زمان مشخص خود به انجام میرسد.

همچنین شما علاوه بر انجام فعالیت های خود، زمان و تاریخ درستی را برای این فعالیت ها انتخاب می کنید؛ که نظم بیشتری به کارهای شما میبخشند و انجام آنها را آسان تر میکنند.
با ثبت نام در مانامنت می‌توان یک شرکت با یک چارت سازمانی کامل تعریف کنید. تمامی افراد تعریف شده در این چارت سازمانی صاحب یک کارتابل هستند که در آن فرآیندهای مربوط به واگذاری و ارجاع تسک‌ها بر اساس جریان‌های کاری تعریف شده وجود دارد، نکته بسیار جالب در این سیستم این است که تمامی این ارجاعات را می‌توان به سیستم کانبان متصل نمود.

استفاده از مانامنت بسیار آسان است و حتی امکان مهاجرت از دیگر سیستم‌ها مانند ترلو نیز به آن دیده شده. اگر به دنبال تقویت عملکرد تیم و انجام بهینه تمامی امور هستید؛ پس به نرم افزار مدیریت پروژه  مانامنت نیاز دارید.

در مقاله های آتی به معرفی امکانات و نحوه استفاده از آن‌ها در مانامنت خواهیم پرداخت و سناریوهای مدیریتی مختلفی را بررسی خواهیم کرد.

وان دا  ، b2n ، زایا ، rizy

4.8/5 (4 نظر)
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
0
افکار شما را دوست دارم، لطفا نظر دهیدx
()
x